i

idska op de radio

Jawel, wij waren te horen in het programma Master You van Amsterdam FM. In deze uitzending hebben wij de volgende pitch gegeven:

Misschien ken je het gevoel, je wordt tijdens een gesprek in een hokje geplaatst op basis van je leeftijd, etniciteit, kleding voorkeur, sekse, beperking, geloof, seksuele voorkeur 

Soms merk je het niet 

of je laat het gaan  

Maar vaak hou je er een vervelend gevoel aan over. 

Hoe komt dat? 

Dit soort hokjes-denken komt voort uit onze opvoeding. Ze worden door je omgeving aangeleerd. Iemand oordeelt eigenlijk al zonder je te kennen.  

Dit hokjes denken of oordelen doet iedereen. Ik ook! 

Wat wij belangrijk vinden is dat iedereen zich hier van bewust is. Dat is namelijk een eerste stap in het doorbreken ervan.  

Idska biedt materiaal voor thuis en op school dat dit ondersteund. 

Een voorbeeld. Er zijn brandweer mannen, maar ook zeker brandweer vrouwen. Toch blijven we over brandweermannen praten. Hierdoor zeggen we eigenlijk dat een brandweerman zijn meer iets is voor jongens.  

Door je bewust te zijn van deze processen kun je dit doorbreken. Hoe? De ene keer spreek je van een brandweerman, de andere keer van een brandweervrouw.  

Dit is een simpel voorbeeld.  

Meer weten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief op de website en ik mail jou wanneer het eerste lesmateriaal verkrijgbaar is voor de prijs van een kop koffie.  

CategoriesDiversiteit Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *