T

TIE2019 met idska

Tijdens de Teacher In Europe conferentie hebben we twee workshops verzorgd over gender. Het centrale thema van deze driedaagse was diversiteit in het onderwijs. Studenten uit heel Europa konden zich aanmelden. Wat een prikkelende twee uur. Nu kan ik hier uitgebreid gaan beschrijven wat we allemaal hebben besproken, dat is niet mijn stijl. Check hieronder welke video’s ik heb gebruikt en bekijk de oefeningen. Leuk voor in de klas, met je collega’s of tijdens een feestje. 

Hoe gender bewust ben jij?

Een klein experiment van de BBC. Hoe benaderen wij kinderen?
Bekijk hier de video

Een reclame over stereotype beelden en hoe deze worden ingevuld.
Bekijk hier de video

Judith Butler verteld in deze video over gender als een manier van je presenteren, een performance. Luister en lees hier binnenkort meer over via onze website.

Oefeningen

De architect. 

Deze oefening wordt in een groep rustig voorgelezen. De groep gaat vervolgens een portret tekenen van de architect. Wat gebeurd er? Wat heeft iedereen getekend? Een mooie opening voor een gesprek, want hoe kijken we naar dit beroep?

Ga naar de oefening

Het raadsel
Deze oefening is door WomenInc verbeeld in een video. Ze hebben er meer op hun kanaal staan. Mooi thema om over te discussiëren want; wat is de juiste oplossing?

 Ga naar de video

Vaardigheden
Plaats de juiste vaardigheden onder jongen of meisje. Deze oefening heb ik zelf een keer moeten doen tijdens een bijscholing bijeenkomst voor de kinderopvang. Echter was er geen ruimte om van af te wijken of discussie. Dit is een element die ik wil toevoegen aan deze oefening. Bepaalde vaardigheden dichten we aan sekse toe, maar is dit wel terecht? Zo wordt juist zichtbaar wat we bij welke sekse meer kunnen prikkelen en aanmoedigen.

Ga naar de oefening. 

CategoriesGeen categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *