V

Verhaal: Oliver – Team Vermissingen

Lees hier alvast de eerste pagina. Het verhaal is te downloaden in de idska-shop. Tekeningen zijn van Donny van der Velden.

Vrijdag/ 08:30
Op school

Oliver hing zijn jas op aan het haakje en liep het klaslokaal binnen. Het was vrijdagochtend. Bijna weekend. Vanuit zijn ooghoek zag hij iets heftig bewegen. Het was Benthe. Ze zat achterin de klas en zwaaide met wilde armgebaren naar Oliver. Straks vloog haar arm er nog af. Oliver moest er een beetje om lachen en liep naar haar toe.

‘Zeg, wil jij mij iets vragen?’ Hij plofte naast haar op een stoel.

‘Kijk eens naar hem,’ fluisterde Benthe.

Oliver keek het klaslokaal rond. Naar wie moest hij kijken? De ogen van Benthe schoten naar rechts. Vervolgens knikte ze met haar hoofd in de richting van de meester. 

‘Je weet wel,’ zei ze, het draaien van haar ogen en geknik van haar hoofd werden steeds heftiger. Oliver vond het er echt een beetje raar uitzien. ‘Je kunt ook gewoon even zeggen wat je bedoeld, voordat je iets verrekt.’

Benthe zuchtte. ‘Ik bedoel meester Tan.’

Oliver keek naar de meester. Eerst naar zijn schoenen. Nette bruine schoenen. met zijn blauwe jeans leek ook niets mis te zijn. Het felgekleurde overhemd met roze en oranje bloemen, daar was wel wat mis mee. Oliver maakte zich wel vaker zorgen om de kleurcombinaties van de meester. Zou hij zich wel realiseren dat zij hier de hele dag naar moesten kijken?

Benthe schoof ongeduldig heen en weer op haar stoel.

‘Vertel,’ zei Oliver.

‘Hij heeft gehuild.’

Oliver bestudeerde het gezicht van de meester. Inderdaad. Zijn ogen waren wat rood en gezwollen. 

CategoriesShops

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *